Savunma Sanayi

UNIROBOTICS’ten SİDA’ya TRAKON LITE UKSS entegrasyonu

UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON LITE Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS), SALVO Silahlı İnsansız Deniz Aracı’na entegre edildi.

CANiK’in de içerisidne bulunduğu SYS Küme şirketlerinden UNIROBOTICS, uzaktan komutalı silah sistemi alanındaki çalışmalarında devam ediyor. Son olarak UNIROBOTICS,DEARSAN Tersanesi tarafından geliştirilen SALVO SİDA’yaTRAKON LITE UKSS’yi entegre etti.

Entegrasyon faaliyetleri kapsamında 22 Şubat 2024 tarihinde Marmara Denizinde gerçekleştirilen atış testlerinde, yaklaşık 11 kilometre menzilden komuta edilen SALVO SİDA, TRAKON LITE UKSS ile, birinci denemesinde isabetli atışlar elde edildi. Test faaliyetleri, büyük muvaffakiyetle tamamlandı.

Kullanıcı dostu dizayna ve düşük bakım maliyetine sahip TRAKON LITE UKSS, 12.7mm’lik makineli tüfek yahut 40mm’lik otomatik bombaatar ile teçhiz edilebiliyor. TRAKON LITE’ın hassas optik ve sensörleri ile yazılımı sayesinde deniz platformları, şiddetli dalgaların bulunduğu deniz durumlarında dahi hassas bir biçimde angajman gerçekleştirebilecek.

UNIROBOTICS-TRAKON-SİDA

“Tüm dost ve müttefik ülkelerin gereksinimleri gözetilerek tasarlandı”

Konuyla ilgili olarak UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç tarafından yapılan açıklamada, “UNIROBOTICS olarak ülkemiz için büyük ehemmiyet taşıyan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Üstün komuta denetim ve seyrüsefer sistemleri ile donatılan ve DEARSAN Tersanesi tarafından geliştirilen SALVO’ya kendi öz kaynaklarımızla finanse edip yürüttüğümüz, büsbütün yerli ve ulusal teknolojilerle geliştirdiğimiz Deniz Tipi UKSS TRAKON LITE ürünümüzü başarıyla entegre ederek, Türk Savunma Sanayiimize kazandırdığımız için memnunuz.

UNIROBOTICS_GENEL_MÜDÜRÜ_ÖMÜR_BAÇ

Bildiğiniz üzere ülkemizin ulusal SİDA’ları, başta Türkiye olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin envanteri ve gereksinimleri gözetilerek tasarlanmaktadır. Bu proje ile Türkiye’nin denizcilik alanındaki yeteneklerini artırarak milletlerarası rekabet gücünde öne çıkma amaçlarına hizmet edeceğiz. Önümüzdeki periyotta de insansız deniz araçlarının silahlandırılması alanında öncü bir rol üstlenerek yerli teknoloji geliştirmeye ve Türkiye’nin savunma endüstrideki yerli üretim kapasitesini artırmaya devam edeceğiz.

Günümüzün en kıymetli teknolojilerinden insansız deniz araçlarına yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları, dünyada birçok ülke tarafından yürütülüyor. Gelecekte, insansız deniz araçlarının rolünün teknolojideki gelişmelerle birlikte daha da artması bekleniyor. Bu minvalde büsbütün yerli ve ulusal teknolojilerle geliştirilen SALVO SİDA v.b. otonom insansız deniz araçlarının performans ve verimliliği arttırılarak, operasyonel yeteneklerin genişletilmesi hedefleniyor.” sözlerine yer verildi.

Kaynak:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir