Savunma Sanayi

Kara Havacılığın Kalbi: 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, Türk güvenlik ünitelerinin envanterindeki helikopterler ve özel vazife uçakları için stratejik kıymet sahip.

SavunmaSanayiST olarak 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka güvenlik ünitelerinin envanterindeki helikopter ve özel vazife uçakları, bu fabrikada bakım, tamirat ve modernizasyondan geçiyor.

Bu hava araçları ortasında; Sikorsky S70 Black Hawk , S70B Seahawk, AS-532 Cougar, AH-1W SuperCobra, UH-1, King Air 350, AH-1P Cobra ve AB-212’ler de bulunuyor. Ziyaretimizin akabinde bakım, tamir ve modernizasyonu tamamlanan Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ilişkin S-70 Black Hawk Genel Gaye Helikopteri ile test uçuşuna katıldık.

Türk savunma sanayiinin gururu olan T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif helikopterlerinin bakım ve tamiratları da yeni kurulan bir çizgi sayesinde 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor. Fabrikanın özverili formda çalışan çalışanı sayesinde hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat bağımsızlığı korunuyor hem de yurt dışına gidecek kıymetli bir finansal kaynak ve yetenek gücü yurt içinde tutuluyor.

5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü Görüntümüz:


Kaynak:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir