Savunma Sanayi

Olaylı Alman Taurus füzesinin üretimi askıya alınma yolunda

Almanya’nın KEPD 350 Taurus Seyir Füzesi’nin üretimi askıya alınma yolunda. Açıklamayı, MBDA Deutschland CEO’su Gottschild yaptı.

Alman Spiegel gazetesinin haberine nazaran; MBDA Deutschland CEO’su Thomas Gottschild, Alman federal hükümetinin savunma sanayiinde karar alma sürecini hızlandırmaması halinde uzun menzilli Taurus füzelerinin üretiminin askıya alınabileceği ikazında bulundu.

Gottschild’e nazaran savunma sanayiinin, sipariş almadan silah üretmeye yetkisi yok. Gottschild, “Taurus örneğinde olduğu üzere üretimin kesintiye uğraması bölümümüz için bir zorluktur. Bunun nedeni, çoklukla küçük ve orta ölçekli şirketler olan tedarikçilerimizin bu cins durumlarda üretimi durdurmasıdır.” dedi.

MBDA Deutschland Başkanı’na nazaran, yeni siparişler alabilmek için tedarikçilerin öncelikle tekrar organize olması ve bilhassa de gecikmelere neden olabilecek materyalleri temin etmeleri gerekiyor.

TAURUS Seyir Füzesi
TAURUS Seyir Füzesi

Taurus Skandalı

Ukrayna-Rusya Savaşı’nda uzun menzilli seyir füzeleri, Rusya’nın stratejik askeri gayelerini vurmak için Ukrayna için hayli değerli. Birleşik Krallık tarafından Storm Shadow ve Fransa tarafından SCALP seyir füzeleri, Ukrayna’ya verildi. Ukrayna Ordusu, bu füzelerle bilhassa Rus Donanması’na ağır kayıplar verdirdi.

Yaklaşık 600 adet Taurus seyir füzesine sahip olan Almanya ise şimdi bu biçim bir sevkiyatta bulunmadı. Alman Hava Kuvvetleri’nden üst seviye subayların hususla ilgili yaptığı çevrimiçi toplantı ise Rusya tarafından basına servis edildi. Toplantının basına servis edilmesinin akabinde Almanya Şansölyesi Scholz, Taurus’un şu an için Ukranya’ya sevk edilmeceğini açıkladı.

Almanya’dan sızdırılan seyir füzesi toplantısı için açıklama


Kaynak:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir